slika1

DRAGI STARŠI, OTROCI IN MALO VEČJI OTROCI!

Celosten razvoj otroka si brez telesne in športne dejavnosti le težko predstavljamo. Potreba po gibanju je za človeka naravna. Otrok ob gibanju razvija in krepi svoje telo, usklajuje se njegova motorika. lahko bi celo dejali, da je šport v otroštvu in mladostništvu najboljša naložba za njegovo ustvarjalno in polno življenje. Ko boste razmišljali o prihodnosti svojega otroka, se boste prej ali slej srečali z vprašanjem “moj otrok in šport”.

Da bi lažje našli odgovor, kako skupaj z vašim otrokom izbrati primerno športno dejavnost, ob kateri bo razvijal tudi pomembne človekove vrline ( odgovornost, delavnost, nepopustljivost, vztrajnost, pozitiven odnos do narave), vam med številnimi športi predstavljamo tudi veslanje.

Veslanje je učinkovita, popolna, dokaj preprosta in pred poškodbami varna telesna aktivnost, ki v našem primeru poteka izključno na mirni vodni površini. Je zdravju izjemo prijazna, saj poleg tega, da poteka praktično ves čas v naravi, zajema vse mišične skupine, zaradi česar se občutno izboljša delovanje srčno-žilnega in dihalnega sistema. Vse to pa omogoča zdrav in skladen razvoj vašega otroka.

Že mnogo let se uspešno ukvarjamo z mladimi in lahko vam zagotovimo, da bo vaš otrok deležen športne vadbe, ki je dovolj široka, igriva in raznovrstna. Zavedamo se, da pri delu z mladimi ni prehitevanja in bližnjic, da otrok ni odrasel človek v miniaturi in da humanost v športu mladih nima alternative. V veslaški šoli bo v družbi svojih vrstnikov in ostalih vrhunskih športnikov spoznaval in odkrival čaroben svet narave in športa, ki združuje zdrav duh v zdravem telesu.

Če, bo vašega otroka zanimalo tekmovalno veslanje, morate vedeti: za nas rezultat in uvrstitev nista najpomembnejša cilja, še zdaleč pa ne edina (če govorimo  o tekmovalnem športu mladih). Prednost ima razvoj osebnostnih kvalitet (red, vztrajnost, samodisciplina, delovne navade, razporeditev otrokovega časa). Potrditev tega so naši rezultati, ki jih dosegamo predvsem v mladinski in članski  kategoriji in za katere skromno menimo, da smo lahko ponosni nanje.

PRIJAVNICA:

KDAJ, KJE, KDO, KOLIKO:

V SODELOVANJU MED VESLAŠKIM KLUBOM DRAVSKE ELEKTRARNE MARIBOR IN OSNOVNIMI ŠOLAMI IŠČEMO:

NAJHITREJŠI OSMEREC RAZREDA IN ŠOLE ZA 6.,7.,8. IN 9. RAZRED.

Razred sestavi iz osmih posameznikov OSMEREC. Vsak mora preveslati 250 metrov, tako, je skupna razdalja, ki jo vseh osem prevesla 2000 metrov, kar je tudi uradna razdalja veslaških tekmovanj. Posamični rezultati vseh osmih tekmovalcev se seštejejo. Na koncu dobimo rezultat osmerca na 2000 metrih in najhitrejši razredni osmerec.

OSMERCI MARIBORSKIH OSNOVNIH ŠOL

  • OŠ BOJANA ILICHA
  • OŠ FRANCA ROZMANA STANETA
  • OŠ LUDVIKA PLIBERŠKA
  • OŠ TABOR I

Kaj je program “Otroška športna akademija”?

Športna akademijaUstanovitelja programa Otroška športna akademija sta Športno Društvo Pohorje in Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor, v programu pa sodelujejo tudi klubi iz drugih športnih področij. Cilj programa je v triletnem odbobju seznaniti otroke z najrazličnejšimi športnimi panogami pod vodstvom strokovnjakov iz področja posameznega športa in jim tako dati možnost, da najdejo šport zase ter se morda vključijo tudi v kakovostni in vrhunski šport.


POVEZAVA NA SPLETNO STRAN


vk-dem-logoPredstavitev Veslaškega kluba DEM

Veslaški kluba DEM deluje v Bresternici (približno 5 km iz Maribora). Je javni občinski objekt Veslaški center Maribor in od letos nosilec olimpijskie licence Regijski veslaški center.

V športni program je vključenih več kot 60 otrok. V programu pa je več kot 70 čolnov namenjenih otrokom in vrhunskemu veslanju. Veslaški kluba DEM ima lastno telovadnico za treninge pozimi.

Veslaški klub DEM ima zaposlenih 5 trenerjev.

Več informacij: spletna stran


logo-sd-pohorjePredstavitev Športnega društva Pohorje

Primarna dejavnost športnega društva pohorje je izvajanje rekreacije za širšo populacijo. Združuje strokovno ekipo učiteljev, vaditeljev in trenerjev, ki spodbujajo razvoj športa za zdravje tako med mlajšo kot starejšo populacijo.

Dejavnosti Športnega društva Pohorje so atletika, gimnastika, plavanje in ekipni športi. Z zunanjimi sodelavci/trenerji pa ponujamo še veslanje in judo.

V Športnem društvu Pohorje trenutno vadi približno 60 otrok pod vodstvom 7-ih vaditeljev, trenerjev in učiteljev. Vadba se izvaja na atletskem stadionu Poljane, bazenih Pristan in Mariborski otok, pod in na Pohorju, v telovadnici II Gimnazije Maribor, v telovadnici Srednje zdravstvene šole Maribor in v telovadnici Osnovne šole Franceta Prešerna.

Več informacij: spletna stran